Dania Obiadowe

Dania Obiadowe

Zupy i kremy:

Rosół z makaronem

Krem brokułowy

Krem pieczarkowy

Zupa pomidorowa z ryżem

Zupa gulaszowa

Zupa jarzynowa

Barszcz czerwony w duecie z uszkami

Barszcz czerwony solo

Żurek z jajkiem

Flaki

Mięsa i ryby:

Kotlet devolay z piersi kurczaka

Kotlet schabowy

Kotlet mielony

Filet z kurczaka

Udka

 

Roladki wołowe

Ryba smażona

Surówki:

Surówka z białej kapusty

Surówka z czerwonej kapusty

Surówka z marchwi i jabłka

Buraczki

Sałata ze śmietaną

Mizeria

Dodatki do mięs i ryb:

Ziemniaki gotowane

Ziemniaki pieczone w ziołach

Ryż

Frytki

Dania na gorąco:

Krokiet z barszczem czerwonym

Pieczeń wieprzowa

Szaszłyki

Strogonow

Gulasz po węgiersku

Gołąbki z sosem pomidorowym

Bigos

Kluski śląskie z sosem

Pierogi z kapustą i grzybami

Pierogi ruskie

Placek po węgiersku

Placki ziemniaczane

Kiełbasa zapiekana z cebulą

Przystawki:

Galaretka drobiowa

Schab w galarecie

Wędlina

Boczek faszerowany pieczony

Jajka w sosie tatarskim

Jajka faszerowane

Ser mozzarella z pomidorami

Brokuły z warzywami i sosem czosnkowym

Ryba po grecku

Ryba po japoński

Śledzie w oleju

Śledzie po kaszubsku

Sałatka gyros

Sałatka jarzynowa

Sałatka z selera